Sembang Soal Kahwin

Haritu ada sembang dengan kawan sekerja sorang ni, yang nak kahwin bulan 12 tahun ni insyaAllah amiin.. Aku ada tanya dia pasal berapa hantaran bakal isteri dia letak.. Then, dia bagitahu, RM 8k je.. Aku tanya laa perempuan belajar sampai apa, dia cakap sampai degree.. Terkejut aku, seriosly 8k, serious murah gila 😂.. Then dia cakap, takpe bro murah yang penting berkat.. Okayy sentap jap 😂.. Aku ni cungap bro nak kumpul 40k.. Tapi aku taknak berhutang hangus 😂

Actually aku pun nak keberkatan majlis tu juga, kalau bicara soal 40k… Seriously, kalau mengikut kira² aku dengan gaji aku sekarang ni… Aku tak mampu, serius talk.. Aku taknaklah kahwin berhutang, nanti dah ada anak 5 pun hutang tak habis lagi, nanti lelaki jugak yang dipersalahkan (mengikut filem p ramlee) hahahaha..

Takpe lah aku buat je lah apa yang aku mampu, kena fikir gak bil letrik, air rumah mak ayah aku ni aku kena lah tanggung jugak sebagai tanda membalas jasa walaupun sebenarnya tak terbalas huhu.. Duit belanja sekolah adik² kena lah hulur² sikit.. Barang² dapur rumah kena laa beli sikit².. Mak ayah aku bukan orang senang pun..

Ada laa baki sikit² tu, tu lah aku simpan nak buat kahwin.. Kalau nak jugak 40k tu, nak tunggu.. tunggulah, den taknak paksa huhu.. karang ekau merana badan.. den takpo hari² terluko dah biaso hahaha… saborjelahh..

Cumo den nak pesan, hidup kito ni biarlah realistik sesuai dengan kemampuan dan keperluan haaa gituuu kobaaa apakk den.. Ekauuu geng² surau pon, kalau jiran/ kawan rapat lapar apo guno ehhh

Advertisements

SEMINAR & BENGKEL AR RAHNU TEKUN

Alhamdulilah, hari ini 6 Januari 2019 selesai sudah program hari ini.. Banyak perkongsian ilmu pemasaran daripada cawangan² yang berjaya untuk tahun 2018..

Antara beberapa idea pemasaran yang menarik :

1. Networking dengan dealer² emas.

2. Pembahagian kawasan berpendapatan b40 mengikut radius google maps.

3. Personal touch dengan customer sedia ada.

Antara perkongsian boss besar hari ini ialah berkenaan kejatuhan Toyota suatu masa dahulu.. Setelah tukar CEO, nak tahu apa yang berlaku?

1/3 pekerjanya telah diberhentikan…

Nak tahu sebabnya??

Antara mereka ini apabila disoal berikan 5 orang nama klien, mereka tak dapat nak berikan..

Disitu kita dapat lihat, mereka ini hanya sekadar bekerja untuk gaji sahaja.. Mereka malas buat marketing dan bina personal branding..

InsyaAllah, matlamat tahun ni nak bina personal branding, so that wherever i go, people will find me, and follow me.. insyaAllah.. Goodluck for Wafyruzzaman 💪💪

Luahan Hati

Aku masih mencintaimu..

Jika engkau masih ragu, lihatlah keringatku bekerja..

Lelaki, selalunya hanya mendiamkan diri..

Aku tidak mahu buktikan hanya sekadar kata..

Tetapi bila dibuktikan dengan kerja, engkau sukar menyedari dan memahami..

Kadang diri ini terlalu penat, tidur sahajalah nuansa yang dapat melepaskan seketika lelah ini…

.

.

Memikirkan soal wang selalu melelahkan..

Memikirkan komitmen sehari hari terkadang membingungkan..

Lalu bila dipersalahkan membuat hati terkadang remuk redam…

.

.

Tapi tak mengapa, aku buat sekadar kemampuanku..

Jika itu tak dapat memuaskan hatimu..

Tak mengapa…

.

.

Disinilah tempat aku meluahkan rasa melalui tulisan..

Menceritakan kepada orang lain, mereka takkan pernah faham.. Mereka juga ada masalah sendiri..

Mungkin tiada siapa akan menjumpai tulisan ini..

Ya tak mengapa, biarkan aku bersama Aku..

Dan aku berusaha dihadapan semua untuk terus tersenyum meski di kepala telah kusut tali tali fikiran, meski hati terkadang remuk bak kertas dikomot…

Darul Ta’zim

Tahun ni tiada peluang lagi untuk menjejakkan kaki di negeri nun jauh di sana. (Walaupun perancangannya hari ini hendak berkunjung ke sana, hendak bersilaturahim). Namun atas kehendakNya, aku tidak dapat terbang ke sana bertemu dengan engkau pada hari ini. Sengaja diadakanNya asbab tidak dapat datang itu. Walaupun aku sedikit kurang berkenan dengan alasan yang engkau berikan, namun aku faham engkau masih belum bersedia menerima kedatanganku.

Tapi tak mengapa, aku akan menunggu lagi kepulanganmu dari negeri seberang lautan. Moga kunjunganku suatu hari nanti merupakan titik penyatuan kita berdua.

Pergilah engkau jauh di sana, aku di sini akan menjalani hidupku sehari hari dengan penuh tenang dan tekad yang kuat mengejar citaku.

Moga engkau pulang nanti, kita dapat melayar bahtera bersama dengan penuh kasih sayang.

Pulau Pandah jauh di tengah,

Di balik Pulau Angsa Dua,

Hancur badan dikandung tanah,

Budi adik kukenang jua.

Tajuk tidak diketahui 😂

Seharian aku tak tenang..

Memikirkan kamu di sana..

Tak tahu apa gerangan..

Mungkinkah di sana kau rasa bahagia, atau malah sebaliknya..

Dah lama kita tidak bertemu, tak pernah ku dengar berita tentangmu..

Apa khabar kamu sayang?

.

.

Ku rela pergi, pagi pulang pagi..

Hanya untuk mengais rezeki..

Doakan sahaja aku pergi..

Semoga pulang dompetku terisi..

.

.

Kamu tak perlu resah, aku sedang berusaha..

Demi kebahagiaan kamu yang aku sayangi..

Panas hujan begini makanan sehari hari..

Dan semoga ku pulang nanti, kau tak mengamuk lagi 😂

Sembang sembang Harimau Malaya

Saja saja nak share selepas perlawanan final AFF Suzuki malam ni.

Actually, game play Malaysia makin menyeronokkan bagi edisi kali ini. Sudah kurang permainan bola lambung yang mengharapkan striker terkejar bagai lipas kudung hahaha..

Cuma final kali ni, ada laa sedikit kekurangan idea dalam game play tuu..

Tapi, apa yang paling penting.. Falsafah ball possession tu yang paling best, kita boleh control bola dengan short passes.. Cuma kelemahan kita, bila lawan buat counter attack.. Mahu menggelabah defend..

BTW, terima kasih Harimau Malaya, penyokong pun boleh tahan juga edisi kali ni. Hebat dan berdisiplin!

Tu je kot nak membebel haha